Nieuws | Publicaties

 • 11 OKT
  2016
  Brunei aangesloten | 2016
  Op 6 oktober 2016 kwamen de Regering van Brunei Darussalam en de Algemeen directeur van het WIPO, bijeen. Dit omdat Brunei Darussalam zich heeft aangesloten bij het Protocol van Madrid

  Lees het hele artikel »
  Brunei aangesloten | 2016
 • 30 SEP
  2016
  FAQ Wat is octrooirecht?
  Het octrooirecht beschermt nieuwe uitvindingen die berusten op uitvinders- werkzaamheid en toegepast kunnen worden op het gebied van de nijverheid. 

  Lees het hele artikel »
  FAQ Wat is octrooirecht?
 • 28 SEP
  2016
  Belangrijke veranderingen Innovatiebox
  Innovatiebox
  Belastingplan 2017 Innovatiebox
   
  Door gebruik van de Innovatiebox wordt het voordeel dat voortkomt uit innovaties tegen een lager winstbelastingtarief belast. In plaats van 20-25% dragen ondernemers slechts 5% vennootschapsbelasting af. Naar aanleiding van een rapport van de OESO kondigde het kabinet eerder dit jaar al aan dat de regels voor toepassing van de Innovatiebox veranderen. De voorgestelde wijzigingen, die op Prinsjesdag bekend zijn geworden, zijn vooral voor multinationals en grote ondernemingen ingrijpend.

  Lees het hele artikel »
  Belangrijke veranderingen Innovatiebox
 • 12 SEP
  2016
  GETIPT! Het patent
  In getipt belichten we boeken die interessant zijn op het vakgebied. Het patent is geschreven door Tony van der Meulen. Het Patent, is een roman waarin een patent een grote rol speelt. Een middenstandsgezin in de jaren vijftig wordt onderdeel van de strijd om het Patent. Het boek wordt omschreven als ontroerend met een tragikomische familiegeschiedenis met een indringend beeld van de periode van de wederopbouw, waarin beperkte mogelijkheden inspireerden tot grootse vergezichten.
  Het boek is in Nederland te koop via Bol.com voor € 5,00.

  Lees het hele artikel »
  GETIPT! Het patent
 • 30 AUG
  2016
  Meer landen online aanvragen
  Vanaf 1 september 2016 kan er ook een nationale merkenregistratie voor  Canada,   Verenigde Arabische Emiraten en Saudi Arabië via het online internationale pakket, worden aangevraagd.
   
  Internationale merkenregistraties kunnen onder andere gedaan worden op basis van een Benelux- of een EU-merkenregistratie in landen die aangesloten zijn bij de Overeenkomst en het Protocol van Madrid. Deze registraties geschieden bij het WIPO. Er kunnen momenteel  97 landen worden aangevraagd.
   
  Een merk registreren in nationale landen is afhankelijk van het land dat u kiest en kan vrij complex zijn. Wij voegen nu maandelijks meer nationale landen toe aan het online internationale registratie pakket.
  Voor ieder merk is er wel een juist systeem van merk registreren te vinden om tot een goede bescherming te komen. Onze ervaring is dat wij samen met u altijd tot de juiste keuze van merk registratie en bescherming komen. Heeft u interesse om uw merk buiten de Benelux of de EU te beschermen lees hier dan meer.
   

  Lees het hele artikel »
  Meer landen online aanvragen