Opmerkelijke merken Opmerkelijke merken
16 DEC 2018

Onze vakvereniging de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht geeft een bulletin uit, het BMM bulletin. Hierin worden allerlei zaken rondom merken besproken. Zo komen er ook opmerkelijke merk inschrijvingen of merk weigeringen aan bod. Hieronder zullen, ter inspiratie, een aantal merken passeren, die opmerkelijk genoeg, toch zijn ingeschreven door het merkenbureau of juist zijn geweigerd. De ingeschreven merken zijn op juridische gronden niet sterk, terwijl ze eventueel marketing gericht wel heel sterk kunnen zijn. Beschrijvende merknamen zijn namelijk marketing gericht vaak sterk (het geeft precies aan waar het om gaat), terwijl ze juridisch kunnen stranden, omdat ze te omschrijvend zijn.

Het merk Time to Dance (beeldmerk) is geaccepteerd als merk voor onder andere klasse 9 elektronische, magnetische en optische gegevensdragers voorbespeeld met radio- en televisieprogramma's, sportprogramma's of met spellen en shows, klasse 16 papier, klasse 25 kledingstukken, klasse 28 spellen, klasse 38 telecommunicatie, klasse 41 opvoeding. Daarnaast is het merk Wir Tanzen geweigerd voor soortgelijke klassen. Zo is er ook het voorbeeld van de merk inschrijving van 2 Fast (beeldmerk) voor klasse 12 delen en onderdelen van racefietsen dat is geaccepteerd. Daarnaast is Fast cycles (beeldmerk) voor onder andere klasse 9 beschermende fietshelmen, klasse 25 sportkledingstukken en klasse 37 assemblage dan weer geweigerd. (BMM bulletin 2/2018 pag. 132 t/m 134).

Heeft u ook zo'n opmerkelijk merk, laat u dan adviseren en bijstaan door onze juridische afdeling. Bel 085-3305110 of stuur een e-mail aan juridisch@merkenregistratie.nl

Uw rechten… onze zorg!
« Terug stap 1