Brexit IP nieuws - 29 maart 2019!? Brexit IP nieuws - 29 maart 2019!?
31 JAN 2019

Brexit vrijdag 29 maart a.s tot 00:00 zaterdag 30 maart 2019 (Midden-Europese tijd).

De Brexit onderhandelingen bevinden zich in de laatste fase.

Zoals de toetreding van een land bij de Europese Unie gevolgen heeft voor uw EU-merk/EU-model, heeft een uittreding van een land ook gevolgen voor uw EU-merk/EU-model. Bij toetreding komt er een land bij uw EU-merk/EU-model, eigenlijk merkt u daar doorgaans weinig van. Maar hoe zit dat nu bij een uittreding? De Brexit, UK gaat de Europese Unie verlaten, hoe ver zijn we op het gebied van merken/modellen?

Er zal verdere wetgeving komen vanuit UK welke aangeeft hoe de rechten met betrekking tot het EU-merk, maar ook het EU-model zal worden opgenomen in het nationale systeem. Op het gebied van het Intellectuele Eigendom zijn een aantal afspraken terug te vinden.

Tot 31 december 2020 is er voor een geregistreerd EU-merk/model een overgangsperiode en blijft  uw EU-merk/EU-model geldig in de UK. Daarna wordt uw merk/model aanvullend omgezet in een nationaal UK-merk/model.

Na 31 december 2020 is uw
EU-merk/EU-model niet meer geldig in de UK.

Na 31 december 2020 valt de UK buiten een lopende
EU-merk/EU-model aanvraagprocedure en is geen onderdeel meer van uw EU-merk/EU-model. Als uw merk voor 31 december 2020 bij het EUIPO is aangevraagd, maar de procedure is nog niet afgerond, dan krijgt u de mogelijkheid om vóór 30 september 2021 een nationale UK aanvraag in te dienen, waarbij u de aanvraagdatum van uw EU-merk/EU-model kunt meenemen (tegen de dan geldende tarieven voor een aanvraag).

Onderhandelingen Brexit kun u hier volgen.

Onderzoek naar de eerdere rechten in de UK en de gevolgen voor uw EU-merk/EU-model
Als u meer voorbereid wilt zijn met brekking tot deze Brexit en de gevolgen voor uw EU-merk/EU-model kunnen wij voor u een Brexit audit doen. Een onderzoek naar mogelijk eerdere rechten en de gevolgen daarvan. Wij adviseren u graag.

Vraagt u hier uw Brexit audit aan.
 
Wenst u meer advies over uw EU-merk/EU-model, belt u dan met één van uw juridische adviseurs via 010-2655335 of zend u een e-mail aan juridisch@merkenregistratie.nl
 « Terug stap 1