GETIPT! De logica van een crisis? GETIPT! De logica van een crisis?
01 JUN 2017

In getipt belichten we boeken die interessant zijn op het vakgebied. Soms gaan we een stapje verder, gewoon omdat we het een goed boek vinden.
 
In crisissituaties hebben we de neiging ertegen te willen vechten, ervoor te willen wegvluchten of erdoor verlamd te raken: Fight, Flight or Freeze. In dit boek komt Sylvia I. Saakes met een vernieuwende vierde optie die zich kan voordoen tijdens een crisis: je kunt ook onverwachts doorschieten naar een diepere bewustzijnslaag, de laag van zijn en essentie. Vanuit die bevrijdende ervaring (being Free!) is er opeens een geheel andere kijk op jezelf en de crisis mogelijk.
Sylvia omschrijft dit zelf als volgt: “Ik ken het zelf. In situaties waarvan ik erg schrik komt er van alles naar boven: emoties, afweer en andere reactiepatronen, maar opmerkelijk genoeg ook zaken die -als we er beter naar kijken– ook opzienbarend en bijzonder zijn. Zoals de ‘stilte' en ‘verbondenheid' die je kunt ervaren in stille tochten. Of de ervaring van ‘leegte' en ‘ruimte', alsof je er vanaf een afstand naar kunt kijken, als naar een film. Het zijn ervaringen die je kunt bereiken met meditatie en bewustzijn, maar in crisissituaties komen ze spontaan aan de oppervlakte. Kortom, juist crises kunnen ons bewuster maken van diepere lagen in onszelf! En vanuit die lagen zie je opeens heel nieuwe perspectieven, voor jezelf en voor de wereld!  
 
Meer over het boek: http://www.sylvia-i-saakes.com/de-logica-van-een-crisis-boek/
te verkrijgen in Paperback via Bol.com  € 19,50
Er zijn meer interessante boeken van haar hand verschenen neem eens een kijkje op de website http://sylvia-i-saakes.com/portfolio/boeken/ 
 « Terug stap 1