Via membership kunt u samenwerken met de douane Via membership kunt u samenwerken met de douane
03 DEC 2018

Voor innovatieve bedrijven zijn de Intellectuele Eigendomsrechten zoals merken, modellen, octrooi en auteursrechten van grote waarde.
Door het handhaven van deze rechten behouden deze rechten hun waarde. Als de houder van deze rechten zult u zelf moeten optreden tegen namaak artikelen. Ook artikelen die via de grenzen van de Europese Unie binnen komen. Komt de douane namaak producten tegen, dan zullen zij deze op basis van de EU-verordening inzake de handhaving tegenhouden. De douane zal u dan als houder van de Intellectuele Eigendomsrechten in staat stellen op te treden. De douane onderschept regelmatig namaak artikelen.
 
Wist u dat u vooraf een verzoek bij de douane kunt indienen als u vermoedt dat uw product, merk of model is nagemaakt en ingevoerd? Als u bij ons een membership bewaking EU premium afsluit dan kunnen wij uw merk in de database plaatsen zodat wij direct actie kunnen ondernemen als dit nodig mocht zijn. De inschrijving in de Enforcement Database (EDB) is voor u dan gratis.

Op deze wijze wordt de douane op de hoogte gebracht van uw Intellectuele Eigendomsrechten en zij kunnen dan met u samenwerken om namaak artikelen tegen te houden. Maak het de douane gemakkelijk en maak uw rechten kenbaar om namaak artikelen tegen te gaan. De Douane handhavingsverzoeken kunnen wij voor u verzorgen.

Sluit hier onder direct uw membership bewaking EU premium af en profiteer van deze extra bescherming en actiemogelijkheid via de EDB.
https://www.merkenregistratie.nl/bewaking-overzicht/

Wenst u meer informatie, neemt u dan contact op met onze juridische afdeling via juridisch@merkenregistratie.nl of belt u met
085 330 51 10« Terug stap 1