Namaak enzo! Ik kom terug van vakantie en neem (niet) mee... Namaak enzo! Ik kom terug van vakantie en neem (niet) mee...
05 AUG 2018

De zomer vakantie komt er weer aan. Hoe verleidelijk is het om merkartikelen mee terug te nemen uit het buitenland als handelaren u voor extreem lage prijzen zogenoemde merkartikelen aanbieden. U kunt er van uitgaan dat als het voor extreem lage prijzen wordt aangeboden het om illegale handel gaat of om namaak.

Het meenemen en invoeren van nagemaakte artikelen is verboden. Maar u mag voor eigen gebruik toch een zeer kleine hoeveelheid nagemaakte artikelen zelf meenemen.  Deze uitzondering geldt alleen als u de goederen zelf meeneemt als reiziger. Zend u de nagemaakte goederen per post naar Nederland dan worden de nagemaakte goederen in beslag genomen en kunt u worden vervolgt.

Horloges – maximale hoeveelheid:
3 stuks
Parfum/Eau de toilette – maximale hoeveelheid:  250 ml
Beeld- en geluidsdragers met uitzondering van master (s) – maximale hoeveelheid: 3 stuks/dragers (Een dvd met 3 verschillende films geldt als 3 dragers)
Datadragers – geen
Overige goederen – maximale hoeveelheid:
3 stuks/paar

Als de douane per goederensoort meer aantreft in uw bagage dan hierboven aangegeven, dan neemt de Douane alle goederen van die goederensoort in beslag. En u krijgt een boete.

Namaak enzo! Bedenk dus goed voordat je een aankoop doet en neem (niet ) mee…

Bron: douane.nl
« Terug stap 1