Nieuws | Publicaties

 • 13 NOV
  2017
  Getipt! Omdenken in communicatie
  In getipt belichten we boeken die interessant zijn op ons vakgebied. Het boek Omdenken in communicatie, geschreven door Berthold Gunster, is het zusje van de bestseller Omdenken, waarvan meer dan 300.000 exemplaren zijn verkocht. Dit prikkelende boekje vol grappige en ontregelende illustraties laat zien hoe je de techniek van het omdenken kunt inzetten in allerlei situaties: op het werk en dus ook op ons vakgebied, binnen de familie, met kinderen en in liefdesrelaties. 

  Lees het hele artikel »
  Getipt! Omdenken in communicatie
 • 06 NOV
  2017
  De School for Justice = Rechten studeren om levens te redden
  In het filmpje hieronder zie je de eerste 20 studenten van de #schoolforjustice in India. Kijk, luister, steun en deel hun verhaal.
   
  Wat is de School for Justice?

  Lees het hele artikel »
  De School for Justice = Rechten studeren om levens te redden
 • 20 OKT
  2017
  Met ®echt bezig?
  Wij zijn op zoek naar een enthousiaste BENELUX MERKENGEMACHTIGDE (M/V) (full-time) voor ons kantoor in Rotterdam en Veghel
  De functie:
  Een Benelux merkengemachtigde is verantwoordelijk voor een boeiende internationale praktijk, die een bijdrage levert in ons continu streven naar de verbetering van onze voorlichting en dienstverlening. Naast deze werkzaamheden verricht je onderzoek-, registratie- en oppositie procedures en adviseer je onze cliënten over merken en modellen. Je bent inhoudelijk op de hoogte van alle Intellectuele Eigendomsrechten en bezit de bekwaamheid om deze theoretische kennis in de praktijk naar behoren toe te passen. Goede kennis van de Nederlandse taal is een pre. Je beschikt bovenal over veel enthousiasme en goede communicatieve eigenschappen.

  Lees het hele artikel »
  Met ®echt bezig?
 • 19 OKT
  2017
  Hoe bescherm ik mijn Intellectuele Eigendom?
  Mensen bedenken revolutionaire methoden, technieken, verzinnen aansprekende namen voor hun waren en diensten of voor hun ondernemingen. In de loop der jaren is de wetgever, voor steeds meer van deze uitingen van creativiteit bescherming gaan verlenen. Het heeft een Internationaal karakter en verdragen spelen een belangrijke rol. Sinds de oprichting in 1976 van de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom (WIPO) is men de term Intellectuele Eigendom (IE) voor o.a. de rechten als handelsnaamrecht, merkenrecht, auteursrecht, tekeningen- en modellenrecht en octrooirecht gaan gebruiken. Er zijn daarom diverse mogelijkheden om een product te beschermen.

  Lees het hele artikel »
  Hoe bescherm ik mijn Intellectuele Eigendom?
 • 16 OKT
  2017
  Via membership werkt u samen met de douane
  Voor innovatieve bedrijven zijn de Intellectuele Eigendomsrechten zoals merken, modellen, octrooi en auteursrechten van grote waarde.
  Door het handhaven van deze rechten behouden deze rechten hun waarde. Als de houder van deze rechten zult u zelf moeten optreden tegen namaak artikelen. Ook artikelen die via de grenzen van de Europese Unie binnen komen. Komt de douane namaak producten tegen, dan zullen zij deze op basis van de EU-verordening inzake de handhaving tegen houden. De douane zal u dan als houder van de Intellectuele Eigendomsrechten in staat stellen op te treden. De douane onderschept regelmatig namaak artikelen.

  Lees het hele artikel »
  Via membership werkt u samen met de douane