Merk registreren ™ ®
 
   
Overige registraties
Persoonlijk advies
085 330 51 10
 

Merkinbreuk

Wat te doen bij merkinbreuk?

Wanneer u een inbreuk constateert, wilt u daar uiteraard zo snel mogelijk adequaat op reageren. Er zijn een aantal tips die we u kunnen meegeven.

U heeft een geregistreerd merk; gelukkig!?
Bij een inbreuk op uw merk zouden er een aantal zaken aan de hand kunnen zijn. Wellicht heeft u een oudere gebruiker van het merk ontdekt, die verder geen bezwaar heeft op uw merk. U kunt ook eenzelfde merk in een andere klasse hebben ontdekt of wellicht heeft u iemand ontdekt die ter kwader trouw met u merk aan de haal gaat. Bij een van deze opties kunt u het beste ons om advies vragen. Wij kunnen toelichten hoe het in elkaar steekt en wat er eventueel tegen gedaan kan worden.

 

Analyse maken
Samen maken wij een analyse van de overeenkomsten en de verschillen tussen het ontdekte merk. Daarmee kunt u voor uzelf de ernst van de schending bepalen.


Inbreuk?
Zoek de schuldige. Op internet is tegenwoordig veel te vinden. Wellicht ook degene die inbreuk maakt op uw rechten. Wat zijn uw rechten? Wat is het recht van een ander? Mocht u de betreffende partij kennen, verzamel dan alle eventueel uitgewisselde correspondentie. Dit geeft een sterke ondergrond voor het aanvechten van deze inbreukmaker.


Maak notities
Om sterk te staan tegenover de inbreukmaker in een mogelijke zaak is het van belang dat er een dossier wordt opgebouwd. Dit dossier bestaat uit alle correspondenties, publicaties, advertenties, telefoongesprekken, data, tekeningen, bonnetjes en foto’s omtrent uw merk. Wanneer u gebruik maakt van onze afdeling bewaking maken wij standaard een dossier voor u aan met onder andere alle signaleringen.


Specialistische hulp bij bewakingspakket
Juridisch gespecialiseerd advies helpt u verder. Neem bij misbruik van uw merk altijd contact met ons op. Wij hebben specialisten op het gebied van conflictzaken. Daarnaast werken we samen met een advocaat op het gebied van het Intellectueel Eigendomsrecht.


Cooling-off
In eerste instantie bent u geïrriteerd en wil u deze inbreukmaker zo snel mogelijk zien vertrekken. Wanneer het op een rechtszaak dreigt af te stevenen, willen we graag toch eerst stilstaan bij de volgende vragen: levert dit echt wel op wat ik wil? Wat kost de inbreuk en wat levert de eventueel gewonnen zaak op? Wie weet kan iets opgelost worden door iemand af te schrikken met een serieuze brief van onze kant. Bemiddeling kan een goede optie zijn.


Afspraak goedkoper dan rechtszaak
U heeft vast wel iets beters te doen dan met conflicten bezig te zijn. Veel IE-zaken worden dan ook geschikt. Door afspraken te maken over het gebruik kan er veel geld worden bespaart. Eventueel kunt u een goede deal sluiten door een licentie te maken bij het gebruik van de merknaam.