Merk registreren ™ ®
 
Persoonlijk advies
085 330 51 10
 

Jacqueline van der Sluis BComm MBM

European Trademark and Design Attorney, Communication specialist, Master of Brandmanager

Jacqueline van der Sluis European Trademark and Design Attorney
Communication specialist
Master of Brandmanager

Net na mijn studie Communicatie, nu al weer meer dan 25 jaar geleden, kwam ik er achter hoe lastig het was om een duidelijk beeld te krijgen hoe je als ondernemer je nieuwe naam of idee kon beschermen. Voor de handelsnaam bescherming ging ik voor informatie naar de Kamer van Koophandel, maar deze instantie stuurde mij voor bescherming van de naam door naar het merkenregister. En mijn idee, waar kon ik dat kwijt? Het werd er allemaal niet duidelijker op. Het was nog een hele klus om de informatie te verzamelen en een duidelijk beeld te krijgen van de bescherming die een onderneming nodig heeft. Dat moest anders kunnen, vond ik. Ik ging rechten studeren en schreef een heel voorlichtingsplan. Ik richtte een Stichting op voor het geven van voorlichting over het gehele Intellectuele Eigendom (IE). Het geven van voorlichting was in die tijd belangrijk en dat is het nog steeds. Klanten vroegen mij op een gegeven moment ook de werkzaamheden uit handen te nemen voor bijvoorbeeld het registreren van merken. Zo zijn we uiteindelijk een allround merkenbureau geworden met klanten over heel de wereld. De Stichting is ondertussen omgezet in een B.V. Eén portal voor alle IE-zaken, wereldwijd.

Center Tone bestaat uit een hecht, vrolijk team, dat goed is opgeleid en richt zich op het leveren van kwaliteit. Door ons unieke stappenplan kan dit tegen gunstige tarieven. Het enthousiasme waarmee zij hun werk uitvoeren en de eenvoud in hoe zij de materie aan de klanten uitleggen is iets om trots op te zijn. Het moet makkelijk lijken, maar dat is het natuurlijk niet. Door mijn combinatie van studies: communicatie, rechten en marketing, kan ik, maar ook mijn team, u uniek adviseren over de bescherming binnen het IE, het creëren van een sterk merk, de waarde ervan of over de te volgen merkenstrategie.

Binnen Center Tone heb ik momenteel de verantwoordelijkheid over meer dan 5000 klanten en meer dan 6000 merken, een zeer boeiende praktijk. Regelmatig schrijf ik artikelen over het IE, het merkrecht en geef ik regelmatig trainingen en workshops op dit gebied. Altijd weer leuk om te doen. Het vak blijft boeien. Ik zeg altijd we zijn “nerds” op ons vakgebied, in de positieve zin van het woord. Ik leer nog altijd veel van mijn creatieve klanten en de klanten leren weer van ons.

Gebruik wat u nodig heeft. Wij bieden u een IE-portal waar u alles kunt vinden op het gebied van uw rechten, dat scheelt tijd. Nog steeds vind ik het heerlijk om mee te denken met een goed idee en hoe we bijvoorbeeld een merk het beste kunnen registreren. Die fijne samenwerking met de klant daar geniet ik van. De veiligheid en rust die een goede registratie biedt gun ik iedere ondernemer, het is hard werken om iets op te bouwen, om uniek te zijn. Wie wil er nu niet uniek zijn en dat mag bij ons. U kunt bij ons member worden, we delen graag ons “nerdzijn”, onze kennis, profiteer ervan.

We zijn nu eenmaal anders dan anderen.


Nevenactiviteiten: BMM lid, ECTA lid, INTA lid