Merk registreren ™ ®
   
Overige registraties
Helpdesk
076 514 84 03
 

Legal counseling in een zaak, oppositie of mediation bel + 31 (0)76 5148403

Persoonlijke juridisch advies en begeleiding

Juridische begeleiding en advies bij een conflict, een oppositie of mediation Wij kunnen u van dienst zijn met bemiddeling, juridische begeleiding en advies bij juridische procedures zoals conflictzaken, mocht er onverhoopt inbreuk gemaakt zijn op uw rechten of als u daarop wordt aangesproken; bij koop en verkoop van uw merken, domeinnamen of uw gehele Intellectuele Eigendom; het opstellen van licentiecontracten of akten voor bijvoorbeeld overdracht van een merk.
 
Een zaak

Wordt er plagiaat gepleegd of maakt uw concurrent inbreuk op uw handelsnaam of merkrecht; Wordt u door een ander aangesproken dat u inbreuk maakt, dan is het zaak ons hier zo snel mogelijk van op de hoogte te stellen. Wij zullen dan samen met u de zaak doornemen en u van advies voorzien.
 
Oppositie

Merken worden geregistreerd in het merkenregister. Dit is een officiële instantie welke de merken beoordeeld op absolute gronden. Dit betekent dat de ambtenaar van het register controleert of de indiening van het merk aan alle wettelijke vereisten voldoet en of het merk wel een merk kan zijn. De beoordelaar van het register mag het merk niet weigeren ook al zijn er oudere identieke of overeenstemmende merken geregistreerd.

U als eigenaar van een merk bent verantwoordelijk voor het behoud van uw merkrecht en kunt u als rechthebbende op het oudere merk een bezwaar indienen bij het register - u kunt een oppositie instellen - tegen het jongere merk. Oppositie kan worden ingesteld in de publicatie periode van het jongere merk. U hoeft dus niet direct naar de rechtbank. Na het verstrijken van de publicatieperiode kan geen oppositie meer worden ingesteld en zal op een juridische wijze dit merk moeten worden aangevochten.
Vaak wordt een jonger merk ontdekt als u een bewakingsabonnement heeft en kunnen wij voor u bemiddelen nog voordat een oppositie moet worden ingesteld.

Mediation

Mediation is een hulpmiddel bij een conflict. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen met u en de wederpartij op zoek naar een oplossing voor het probleem van het conflict. Samen werken naar een oplossing.

Mediation in plaats van een rechtszaak. Heeft u een conflict met een bedrijf waar u samen niet uitkomt? Dan kunnen wij u ook mediation aanbieden. Dit is vaak minder ingrijpend en goedkoper dan de stap naar de rechter. Bij mediation werkt u samen aan een oplossing. U krijgt deskundige hulp van een mediator die samen met u en de wederpartij naar een goed afloop toewerkt. De mediator is een specialist in het begeleiden van onderhandelingen en is onafhankelijk. Deelname aan mediation is niet vrijblijvend. Partijen moeten samen aan een oplossing willen werken. Iedereen die bij de mediation aanwezig is, moet vertrouwelijk omgaan met de inhoud van de onderhandelingen. De afspraken komen op papier te staan in een mediation overeenkomst.


Wat te doen bij merkinbreuk? Lees hier verder

Kies hier uw pakket: